Podnikatelé si stěžují na neoficialitu generálního pardonu

Podnikatelé si stěžují na to, že ministerstvo financí neudělilo písemně generální pardon na metodické chyby, které mohou nastávat kvůli překotnému přijetí nejednoznačné novely zákona o dani z přidané hodnoty. Přitom právě dnes je poslední den k podaní přiznání jak pro měsíční, tak pro čtvrtletní přiznání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

daňové přiznání

daňové přiznání | Foto: Jan Rosenauer | Zdroj: AFP

Podle mluvčí Hospodářské komory Viktorie Plívové na dubnovém jednání vlády s hospodářskou komorou prý ministr financí Sobotka slíbil vydat písemný pokyn, podle kterého by finanční úřady měly chyby v příznáních DPH metodické chyby tolerovat. "Zákon o DPH byl přijat překotně a v současné podobě obsahuje řadu technických chyb. Tento pokyn vydán v písemné formě nebyl. To se podnikatelům nelíbí. My se především obáváme toho, že při zpětných kontrolách finančních úřadů po 2,3 letech si nikdo nebude pamatovat, že bylo deklarováno to, aby finanční úřady byly tolerantní k podnikatelům právě v této oblasti."

Ústní výzva finančním úřadům k toleranci těchto chyb v DPH platí, vydání písemného pokynu se ale nechystá, reagoval pro ČTK Radek Němeček z tiskového oddělení ministerstva financí.

Markéta Kaclová, David Vandrovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme