Podnikatelem roku 2011 ČR se stal Jannis Samaras, šéf Kofoly

Držitelem ocenění Podnikatel roku 2011 ČR se stal Jannis Samaras , předseda představenstva a generální ředitel Kofoly. Odborná porota ho vybrala ve finále stejnojmenné soutěže, pořádané společností Ernst & Young. Ocenění může získat každý tuzemský podnikatel, který vlastní alespoň čtvrtinu firmy s více než dvouletou působností

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podnikatel, byznysman /ilustrační foto/

Podnikatel, byznysman /ilustrační foto/ | Foto: Comstock Images

Porota se řídí mezinárodně platnými pravidly. Soutěž se totiž poprvé pořádala v Americe v roce 1986 a odtud se rozšířila do padesáti zemí světa. Mezi hlavní kriterium hodnocení patří například finanční výsledky podniku, které jsou jasným ukazatelem zdraví a růstu firmy.

Kromě ekonomických výsledků se také hodnotí osobnost soutěžícího a jeho podnikatelský příběh. Porotci se také zaměřují na podnikatelského ducha nominovaného, jeho čestnost a poctivost nebo mimo podnikatelské aktivity.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na vyhlášení soutěže Podnikatel roku natáčela reportérka Jitka Hanžlová

Jannis Samaras nyní bude reprezentovat Českou republiku v celosvětovém klání podnikatelů v Monte Carlu. Pro Radiožurnál popsal hlavní důvody úspěchu značky Kofola.

"Všechno co děláme, děláme s láskou a plným nasazením a myslíme si, že je to vidět na těch produktech a na tom, co tvoříme. A právě díky tomu získávají naše produkty popularitu u konzumentů, spotřebitelů,“ řekl Radiožurnálu.V národním kole celosvětové soutěže získala cenu i Dolores Czudková z občanského sdružení Ergon - Chráněná dílna, a to v kategorii Sociálně prospěšný podnikatel roku 2011.

Porota ocenila i ředitelku chráněné dílny

V národním kole celosvětové soutěže získala cenu i Dolores Czudková z občanského sdružení Ergon - Chráněná dílna, a to v kategorii Sociálně prospěšný podnikatel roku 2011.

Žena sršící nakažlivým optimismem, neutuchající energií a dobrou náladou původně pracovala v sociálních službách slezské diakonie. A vytvořila pět pracovních míst. Teď je ale chráněná dílna Ergon už spíš továrnou. Zaměstnává 150 zdravotně znevýhodněných lidí.

„Má to pro ně veliký význam a myslím si, že to je více než to, že dostali práci. Daleko víc je těší, že se mohli vrátit zpět do společnosti, získat nové vztahy, někdy i novou lásku a nové kontakty,“ říká Dolores Czudková.

Zdravotně znevýhodnění zaměstnanci chráněné dílny montují například zahradní nářadí nebo balí vitamíny pro farmaceutickou firmu. „V těžké době, když velké firmy propouštěly, tak my jsme vytvořili nových 50 míst, z toho mám velkou radost. Věřím, že to bude tak dál a že budeme přibírat a ne propouštět,“ doufá oceněná podnikatelka.

Jitka Hanžlová, Eva Malá, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme