Podnikatelem roku 2012 je František Piškanin, majitel logistické firmy

Vítězem třináctého ročníku prestižní soutěže Podnikatel roku, kterou pořádá společnost Ernst & Young, se stal František Piškanin,majitel společnosti HOPI – logistické a transportní firmy. Nejlepším technologickým podnikatelem roku 2012 je pak Karel Volenec ze společnosti Ella - CS.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nákupní centrum

nákupní centrum | Foto: Jan Šmíd | Zdroj: Český rozhlas

František Piškanin začínal podnikat v Karlových Varech doslova od nuly, když si před 20 lety otevřel malé potraviny v Karlových Varech.

Později se zaměřil na poskytování služeb pro nadnárodní řetězce a výrobní firmy. Teď už patří mezi největší hráče ve střední a východní Evropě. Nejen v České republice, ale také na Slovensku, v Maďarsku, v Polsku a v Rumunsku zaměstnává přes 3 tisíce lidí. Za dobu své existence odvedla na daních 5 miliard korun.

Odborná porota ocenila i nejlepšího technologického podnikatele roku 2012. Je jím Karel Volenec ze společnosti Ella - CS. Ta je jediným světovým výrobcem unikátních originálních zdravotnických prostředků pro léčbu nádorových onemocnění.

Jsou to takzvané stenty - neboli degradabilní výztuže pro zastavení jícnového krvácení. Je to výztuž, která je biologicky odbouratelná. Ve své oblasti patří ke světové špičce.

Celkový vítěz soutěže v České republice, František Piškanin, se utká s nejlepšími podnikateli dalších zemí ve světovém finále v Monte Carlu. Tradičně bude finále na začátku června.

Jitka Hanžlová, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme