Podnikatelem roku se stali bratři Walachovi z firmy Walmark

Česká republika má svého Podnikatele roku 2010. Stali se jimi bratři Walachovi – Adam, Marius a Waldemar – z firmy Walmark, která vyrábí potravinové doplňky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Držiteli ocenění Podnikatel roku stali bratři (zleva) Adam, Mariusz a Valdemar Walachovi ze společnosti Walmark.

Držiteli ocenění Podnikatel roku stali bratři (zleva) Adam, Mariusz a Valdemar Walachovi ze společnosti Walmark. | Zdroj: ČTK

Podle Adama Walacha je vítězství v soutěži dílem celého kolektivu firmy.

„Pokud jsme nějakým příkladem pro tuto republiku, a já si myslím, že Česká publika potřebuje dobré příklady, tak chceme propagovat dál, že má cenu se o něco snažit, o něco usilovat, snažit se jít dopředu eticky i přes různé okolnosti. Nás také postihla krize. Možná to, že jsme vyhráli, nám pomůže být důvěryhodnější v různých našich sděleních a tak dál,“ uvedl Adam Walach.

V kategorii Technologický podnikatel roku zvítězil Václav Mucha ze společnosti Soft Corporation.

Přehrát

00:00 / 00:00

O čerstvých vítězech soutěže Podnikatel roku 2010 mluví ve Večerním Radiožurnálu Jaroslav Skalický.mp3

„To, co děláme, je opravdu hodně unikátní. Ta technologie dostal uznání od těch největších firem na světě. Exportujeme od 72 zemí, máme zastoupení na čtyřech kontinentech. Potřebujete vědět, kam jdete a co chcete dosáhnout. Potřebujete to umět prodat lidem a v neposlední řadě potřebujete najít správné lidi, kteří to od vás koupí. To je všechno,“ řekl Václav Muchna.

Vítězem kategorie Sociálně prospěšný podnikatel, která hodnotí podnikatele podle toho, jak se snaží změnit svět k lepšímu, je Pavel Křížek, který poskytuje pomoc zraněným zvířatům.

Do soutěže Podnikatel roku 2010 se přihlásilo šedesát podnikatelů. O vítězích rozhodovala odborná porota složená hlavně z podnikatelů. Jejím předsedou byl předchozí Podnikatel roku Eduard Kučera.

Hlavním kritériem hodnocení byly finanční výsledky firmy, přístup k inovacím, ale i čestnost a poctivost podnikatele. Výsledky prestižní soutěže byly dnes vyhlášeny na pražském Žofíně.

Vítěze čeká kromě uvedení do pomyslné „síně slávy“ také účast na mezinárodním finále soutěže Podnikatel roku v Monte Carlu, kde vítěz reprezentuje Českou republiku a její podnikatele.

Jaroslav Skalický, Jiří Chum, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme