Podnikatelské klima se v Německu v dubnu výrazně zlepšilo

Německo hlásí výrazné zlepšení podnikatelského klimatu. Vzestup indexu Ifo je pro největší evropskou ekonomiku pozitivním signálem v období jinak katastrofických hospodářských prognóz.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V ulicích Berlína, Rosenthaler Straße

V ulicích Berlína, Rosenthaler Straße | Foto: Ivan Štern | Zdroj: Český rozhlas

Index, který sestavuje prestižní mnichovský institut Ifo, je považován je časný indikátor vývoje německé ekonomiky. Prezident Ifo Hans-Werner Sinn na základě údajů od 7000 německých firem předpokládá, že by se propad hospodářského výkonu mohl výrazně zpomalit.

Jeho kolega Klaus Abberger ale rychle dodává, že o změně současného negativního trendu ještě nemůže být řeč. Opatrně ale soudí, že nejhorší pokles má německá ekonomika už nejspíš za sebou, pokud příští měsíce nepřinesou další rizika.

Taky prezident centrální banky Axel Weber si myslí, že by se německá ekonomika mohla už v létě dostat ze šoku posledních měsíců a zpomalit svůj pokles.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme