Pohonné hmoty jsou opět dražší

Pohonné hmoty opět o několik desítek haléřů podražily. Litr nejpoužívanějšího benzinu Natural 95 stojí u čerpacích stanic průměrně 29,65 koruny. Za poslední dva týdny se jeho cena podle šetření Českého statistického úřadu zvedla téměř o korunu. Za litr motorové nafty řidiči zaplatí v průměru 29,43 koruny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ceník čerpací stanice

ceník čerpací stanice | Foto: Jan Rosenauer

Podle údajů společnosti Webfarm, která pohyb cen pohonných hmot rovněž sleduje, stojí Natural 95 aktuálně v průměru 29,37 koruny za litr. Nafta se prodává za 29,11 koruny.

Pohonné hmoty v České republice zdražují od konce ledna. Tehdy stál litr naturalu zhruba 24,30 koruny. Za růstem stojí hlavně cena ropy na světových trzích a obavy z rostoucí poptávky rafinerií, které v letní sezoně zpracovávají ropu s využitím téměř všech kapacit.

Nepříznivě se pro české motoristy v posledních týdnech vyvíjel i kurz koruny k dolaru, když koruna vůči této měně oslabovala. Naopak ostrá konkurence na trhu pohonných hmot nedovolí ceny pohonných hmot příliš zvyšovat.

Naděžda Hávová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme