Pohonné hmoty kvůli nepokojům v Libyi prudce zdražují

Ceny pohonných hmot u tuzemských čerpacích stanic se zvyšují. Nejprodávanější Natural 95 zdražil minulý týden o 38 haléřů na průměrných 33,36 korun za litr. Cena nafty vzrostla o 32 haléřů na 32,85. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot dlouhodobě sleduje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tankování pohonných hmot

Tankování pohonných hmot | Foto: Ondřej Jánoška

Analytici očekávají, že ceny porostou i v příštích dnech. Podle obchodního ředitele firmy Čepro Jana Duspěvy je to hlavně důsledek nepokojů v Libyi. Ceny by tak mohly stoupnou až o korunu.

„Situace na severu Afriky ovlivňuje světové ceny ropy a ty s určitým zpožděním ovlivňují ceny pohonných hmot v České republice. Pokud by napětí dále narůstalo a hlavně pokud by se přelilo do nějaké další země, která je výrazným exportérem ropy, tak by cena mohla i nadále narůstat,“ myslí si Duspěva.

Pokud se situace v Libyi stabilizuje a uklidní, tak by podle Duspěvy mohla cena ropy naopak klesnout.

Igor Maňour, Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme