Pohonné hmoty v Česku zlevňují, cena je nejnižší za posledních pět týdnů

Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se u čerpacích stanic nyní prodává v průměru za 41,38 koruny, před týdnem byl o 62 haléřů dražší. O 1,50 koruny na litru zlevnila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 44,49 koruny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny paliv sleduje.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paliva

Nejlevnější paliva natankují řidiči v Jihočeském kraji | Zdroj: Profimedia

Průměrné ceny pohonných hmot v Česku jsou nyní nejnižší za posledních pět a půl týdne. I přes zlevňování z poslední doby ale zůstávají výrazně dražší, než byly před rokem.

Cenový nárůst je tak zásadní, že nejde vysvětlit jen tržními faktory, říká analytik k naftě a benzinu

Číst článek

V polovině loňského listopadu byl benzin o 4,20 koruny levnější a za naftu motoristé platili o téměř 8,50 koruny méně než v současnosti.

Nejlevnější paliva natankují řidiči v Jihočeském kraji, kde je litr benzinu v průměru za 40,76 koruny. Naftu tam prodávají průměrně za 43,48 korun.

Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze. Litr benzinu stojí v hlavním městě průměrně 42,12 koruny. Nafta se v metropoli tankuje za 45,31 koruny za litr.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme