Pojištění před summitem je spíš pro firmy

Zájem o připojištění proti rizikům, které mohou vzniknout v souvislosti s pražským summitem NATO, roste. Pojistky se vesměs vztahují na případné škody z hromadných násilných nepokojů. Zájem o ně mají především střední a velké společnosti s majetkem v centru Prahy a v okolí Kongresového centra. Pojištění jednotlivých osob proti násilí v souvislosti s blížícím se summitem NATO sice většina pojištoven nedělá, ale například AIG zavedla krátkodobou pojistku tohoto druhu a tu uzavírá s organizacemi, které zastupují větší počet osob. Další možnost, jak se občané mohou pojistit, je sjednat si roční úrazové pojištění.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny

Koruny | Foto: Jan Rosenauer

Je ale potřeba se přesvědčit, že smlouva se vztahuje i na občanské nepokoje, jak nám potvrdila mluvčí Alianz pojištovny Kateřina Píro. "Nemáme připraveno žádné krátkodobé pojištění, které by krylo občany pouze během summitu NATO. Občanské nepokoje jsou také pokryty v úrazovém pojištění."

Velké domácí pojišťovny ale připravily připojištění většinou jen pro své vybrané firemní klienty, jak nám potvrdil i mluvčí České pojištovny Richard Kapsa. "Podle našeho názoru by nebylo ekonomické nabízet tato pojištění ejdnotlivým drobným klientům, protože to pojistné by nemohlo pokrýt náklady spojené s administrací toho pojištění."

Podle mluvčí Pražské policejní správy Evy Brožové ale budou ulice Prahy bezpečné. "Policie musí také zajistit klid, veřejný pořádek a případnou bezpečnost osob přímo v ulicích Prahy Má poliei okolo 12 tisíc policistů včetně techniky a jsou ještě určena konkrétně místa, kde policii bude vypomáhat i armáda a městská policie."

Markéta Kaclová, Eva Hanzlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme