Pojišťovny zatím evidují povodňové škody za 640 milionů

Pojišťovny sčítají škody z povodní. Zatím klienti ještě nenahlásili všechny škody, ale podle dostupných údajů už k dnešnímu dni přesáhly 640 milionů korun. Vyplývá to z aktualizované statistiky České asociace pojišťoven.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paní Vilma ručně odčerpává vodu ze svého domu. Povodně z roku 1997 má ještě v živé paměti, ale kvůli své mamince na Troubky nezanevřela

Paní Vilma ručně odčerpává vodu ze svého domu. Povodně z roku 1997 má ještě v živé paměti, ale kvůli své mamince na Troubky nezanevřela | Foto: Tomáš Adamec | Zdroj: Český rozhlas

Nejvíce hlášení přišlo od domácností, přes šest a půl tisíce. Lidé zatím nárokují škody za více než 218 milionů korun. Podniky nahlásily 490 pojistných událostí za více než 395 milionů.

Jednotlivé pojišťovny už postupně svým klientům vyplácejí náhrady. Pojišťovna Generali podle Jiřího Cívky eviduje zatím škody za dvacet milionů korun.

„Přibližně polovina z nich už byla zlikvidována a pojišťovna odeslala peníze na účty klientů,“ potvrdil Cívka.

Také Česká pojišťovna uhradila přibližně polovinu z 210 milionů korun nahlášených škod.

„Záleží na tom, kde už nám to umožnila voda, protože ještě nemůžeme prohlížet věci, které byly zalité vodou a pak také kdy nám mohou říci klienti abychom přišli,“ uvedl mluvčí České pojišťovny Václav Bálek.

Stejně mluví i zástupci Allianz pojišťovny. „My jsme museli čekat na to, až voda opadne, abychom mohli dělat první prohlídky, takže v této chvíli jsme uhradili něco kolem jednoho milionu korun,“ dodal ředitel úseku likvidace škod Allianz pojišťovny Pavel Novotný.

Celkový účet za povodně přesáhne podle odhadů pojišťoven jednu a půl miliardy korun.

Igor Maňour, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme