Pokles cen benzínu i nafty u čerpacích stanic končí

S posledními prázdninovými týdny končí zlevňování benzínu a nafty u českých čerpacích stanic. Souvisí to hlavně s kursem koruny, který přestal posilovat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerpání paliva

Čerpání paliva | Foto: Rama, licence Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 France

V týdenním srovnání společnosti CCS zlevnil benzín Natural 95 o 12 haléřů na průměrnou cenu 31 korun a 67 haléřů, nafta o 8 haléřů na 30 korun a 67 haléřů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vývoj cen pohonných hmot sleduje Jan Říha

Podle Borise Tomčiaka ze společnosti Colosseum teď můžeme čekat zmrazení cen pohonných hmot. „Když česká koruna oslabuje, tak dovoz pohonných hmot je dražší. Ceny budou stagnovat, nevidíme důvod, proč by měly klesat,“ myslí si Tomčiak.

Stále ale platí, že z okolních států máme pohonné hmoty nejdražší. Dražší jsou jen v Turecku, kde stojí litr nafty přes 39 korun, v Norsku a ve Velké Británii. Naopak nejlevnější nafta je v Rusku, kde je průměrná cena 16 korun.

Podle DKV Euro Service už kvůli vyšší ceně nafty dává čtvrtina jejich zákazníků přednost čerpání paliva v zahraničí. Česká ekonomika tak přichází o velké částky na daních z prodeje pohonných hmot.

Igor Maňour, Jan Říha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme