Pokles koruny zrychlil pád akcií

Ceny akcií na Pražské burze dnes rekordním tempem padaly. Kolem třetí hodiny odpoledne se hlavní index PX 50 zřítil téměř o 6 procent. Makléři měli plné ruce práce, protože celkové objemy obchodů přesáhly 5 a čtvrt miliardy korun, což je velice blízko rekordních hodnot.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

burza

burza | Foto: Vlastimil Hankus

K útěku investory inspirovala česká měna, která prošla oslabením už dopoledne. Stejně na tom byly i trhy v celé střední Evropě, které právě v minulých dnes posilovaly. Právě v tom je zřejmě hlavní příčina dnešního poklesu. Markéta Šichtařová ze společnosti Next finance ovšem dnešní den nevidí nijak tragicky a předpokládá, že jde jen o dočasný výkyv.

"Já si prozatím nemyslím, že to znamená nějakou zásadní změnu trendu. Přeci jenom naše ekonomika dlouhodobě roste, dosahujeme velice dobrých výsledků, našim firmám se vesměs spíš daří, a to nenapovídá, že by se najednou mělo přestat dařit českým akciím. Takže já si myslím, že z dlouhodobého pohledu české akcie spíše dál porostou a ten stávající propad budeme chápat spíše jako dočasnou korekci, jako něco krátkodobého," doufá Šichtařová.

Milan Kopp, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme