Pokuta Českému Telecomu za rychlý internet

Český Telecom dostal pokutu 23 miliónů korun za porušení hospodářské soutěže. Sankci definitivně potvrdil předseda antimonopolního úřadu Josef Bednář. Vysvětlil, že Český Telecom měl několik měsíců bránit konkurentům, aby uživatelům poskytovali rychlejší přístup k Internetu prostřednictvím technologie nazvané ADSL.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český Telecom

Český Telecom | Foto: Ceny Thálie

"Došlo k porušování zákona po dobu 11 měsíců, kdy vlastně byla způsobena újma potenciální konkurenci - nemohli vstoupit na tento trh. A samozřejmě i spotřebitelům, kteří nemohli využívat levných služeb rychlého internetu. Platili více, než museli a měli méně kvalitnější službu, než v současnosti samozřejmě mají," upozornil Bednář.

Podle mluvčího Českého Telecomu Vladana Crhy se jedná o starou a již dlouho uzavřenou záležitost: "Podle mých informací se to týkalo služby, kterou Český Telecom poskytoval zhruba měsíc, a to před dvěma půl lety. Současné vysokorychlostní připojení k internetu je něco jiného, funguje i prostřednictvím dalších 20 operátorů. To rozhodnutí je nové, a tak nehci předjímat další postup."

Naďa Bělovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme