Poláci, kteří přišli o práci, si zakládají vlastní firmy

Poláci našli velmi netradiční způsob, jak bojovat s nezaměstnaností. Ti, kteří přišli o práci, si zakládají vlastní firmy. Zjistili, že je to pro ně výhodnější, než být na úřadu práce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podnikatelé /ilustrační obrázek/

Podnikatelé /ilustrační obrázek/ | Foto: Comstock Images

Až dvě stě padesát tisíc lidí si založilo od začátku roku vlastní firmu. Experti na pracovní trh tvrdí, že lidem, kteří ztratili práci, se podnikání vyplatí. Spoléhají totiž na unijní dotace určené začínajícím podnikatelům. Mohou tak v přepočtu získat až čtvrt milionu korun.

Finanční podporu novým firmám nabízejí také úřady práce. Navíc mohou podnikatelé využívat po dobu dvou let až třicetiprocentní slevy na odvody pojistného.

Poláci se proto v době ekonomické krize nebojí rizika spojeného se založením vlastní firmy. Nejčastěji jde o podnikání v nejrůznějších službách nebo poradenských agenturách.

Petr Vavrouška, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme