Poláci se ve velkém zásobují cukrem

V Polsku začala honba za levnějším cukrem. Lidé začali ve zvýšené míře nakupovat cukr v obavách, ze po vstupu do Evropské unie dojde k drastickému zvýšení jeho ceny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

cukr

cukr

V několika velkých městech začali lidé nakupovat cukr do zásoby. Cukrová horečka se projevila už i v 600 tisícové Wroclavi. Některé prodejní sítě museli sáhnout k opatřením známým z hubených let Polské lidové republiky. Na regálech se objevily vývěsky, že jeden zákazník si může koupit maximálně 10 kilogramů cukru.

Některé prodejny vysvětlují zvýšený zájem zákazníků o cukr blížícími se velikonočními svátky. Podle průzkumů veřejného mínění se ale tři čtvrtiny Poláků obávají růstu cen potravin po 1.květnu. Cukr je jedinou komoditou, která má v unii regulovanou cenu. Ta je ale vyšší, než cena cukru v Polsku.

Milan Kopp, Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme