Ani druhý pokus o prodej kladenské Poldi nevyšel, původní zájemce nezaplatil

Také druhý pokus o prodej kladenské hutě Poldi zkrachoval. Její vydražitel, firma Warhols Hold, přehodnotil své obchodní záměry a nebude podnik kupovat. V pátek to řekl mediální zástupce firmy Pavel Lukeš.

Kladno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poldi Kladno

Poldi Kladno | Foto: DAN MATERNA / MAFRA | Zdroj: Profimedia

Společnost podle něj informovala insolvenčního správce o tom, že přehodnotila své obchodní záměry a ve stanoveném termínu neuhradila kupní cenu.

Kladenskou huť Poldi vydražili na druhý pokus za 251 milionů. Jméno vlastníka se neví

Číst článek

„Vedení společnosti k tomuto rozhodnutí nebude poskytovat žádné další podrobnosti,“ dodal Lukeš.

Firmy Poldi a Poldi Trade byly koncem června na druhý pokus vydraženy za 251 milionů korun. Vítězem dražby se stal podnikatel Jindřich Vlček a jeho společnost Warhols Hold. Za podnik měl zaplatit do 30 dnů, tedy do dneška.

První dražba, která se konala v dubnu, byla také zmařena. Vydražitel, společnost Compagnia del mediterraneo Steel, v termínu nezaplatil 261 milionů korun, za něž se tehdy podnik vydražil.

Podle aktuálních informací Radiožurnálu zůstává v evidenci úřadu práce 65 bývalých Poldováků. Celkem firma na konci minulého roku, těsně před Vánocemi, propustila skoro 150 lidí. Část z nich si ale práci našla sama a na úřad práce se vůbec nehlásila.

Poldovka dluží bývalým pracovníkům, ale také různým dodavatelům nebo i státu celkem víc než miliardu korun.

ČTK, Lukáš Sapík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme