Poldovku koupí Třinecké železárny

Hutní areál v Kladně-Dříni dnes za 305 miliónů korun koupí Třinecké železárny. Po pěti letech tak tento provoz získá řádného vlastníka, když zde Třinec zatím působil pouze v nájemním vztahu. Tato skutečnost sehrála roli také při výběrovém řízení na nového majitele provozu se sedmi sty zaměstnanci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

železárna

železárna | Foto: Svaz průmyslu a dopravy ČR

Jak Radiožurnálu potvrdil správce konkurzní podstaty Tomáš Pelikán, věřitelský výbor Poldi podrobně posoudil podnikatelský plán nového majitele. "Ten podnikatelský záměr byl podroben relativně pečlivému zkoumání ze strany věřitelského výboru, proto zájem u Poldi jednoznačně je, aby byla zachována výroba. Dojde pravděpodobně k likvidaci těch provozlů, které již nemohou uspět na dnešním trhu. Nicméně dojde asi k značným inevsticím do tzv. sochorové válcovny. Předpokládám, že produkce této trati by se měla řádově zvýšit a mělo by to být kladný vliv na zaměstnanec v regionu Kladenska."

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Pelikán: Zkoumali jsme ho podrobně

Markéta Kaclová, Ladislav Pavlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme