Policie šetří podezření z podvodu na ministerstvu financí

Několik zaměstnanců ministerstva financí je podezřelých z toho, že několik let napomáhali k velkému podvodu. Policie a státní zastupitelství ale zatím bezúspěšně prověřují jejich možnou roli v případu neoprávněného provozování příhraničních duty free shopů na Znojemsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

padesátikoruna

padesátikoruna | Foto: Jan Rosenauer

O jaké pracovníky ministerstva se policie zajímá, přibližuje mluvčí Policejního prezídia Blanka Kosinová: "V této věci bylo útvarem odhalování korupce a finanční kriminality prověřováno podezření z trestné činnosti pracovníků Ministerstva financí České republiky a to jak odboru nepřímých daní, tak i generálního ředitelství cel.

Policii ani žalobcům se dosud nepodařilo zaměstnancům ministerstva trestnou činnost prokázat. Finanční újma státní kasy byla přitom předběžně odhadnuta na 330 miliónů korun. V hledáčku vyšetřovatelů se kvůli tomu ocitli i provozovatelé duty free shopů na Znojemsku.

Policie prověřovala, jak dodržují všechny daňové a celní předpisy. Náměstek Nejvyšší státní zástupkyně Jaroslav Fenyk o neúspěchu vyšetřování říká: "Nebyl dostatek důkazů pro to, abychom dokázali, že došlo k porušení zákona takového druhu, aby šlo o trestnou činnost.

Milan Kopp, Jan Hrbáček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme