Polovina zaměstnanců Moravanu se do práce nedostala

Polovinu z celkem asi 250 zaměstnanců dnes ráno nepustilo vedení společnosti Moravan-Aeroplanes do areálu. Nařídilo jim, aby zůstali doma. Teoreticky budou pracovníci i nadále pobírat mzdu v plné výši, společnost však svým pracovníkům nevyplácí platy už několik měsíců. Informoval o tom šéf odborů Milan Mazel. Vedení své rozhodnutí vysvětluje tím, že pro zaměstnance nemá žádnou práci. Objednávky docházejí podle manažerů pouze na oddělení oprav a náhradních dílů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny, česká měna

Koruny, česká měna | Foto: Jan Rosenauer

Ve čtvrtek mají odboráři schůzku s vedením společnosti. Pokud se nedohodnou na zrušení tohoto režimu, budou zvažovat vyhlášení stávky. Podle předsedy otrokovických odborářů Milana Mazla jim chtělo vedení firmy zabránit kontaktu s odborovým svazem. Ten je informuje o současné situaci ve firmě. "My jsme situaci včera chtěli zvrátit, navrhovali jsme, aby zaměstnance přeřadili na jinou práci. Podle našeho názoru je to proto, aby bylo co nejméně zaměstnanců v práci a aby byly odříznuti od informací. Pokud se se zaměstnavatelem nedohodneme o zrušení tohoto ustanovení, odmítáme pracovat zdarma."

Moravan-Aeroplanes patří do stejné skupiny jako Letecké závody Kunovice, na které byl už byl vyhlášen konkurz.

Markéta Kaclová, Petr Doležel, Věra Hotařová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme