Polská vláda chystá výměnu šéfa PKN Orlen

Ve vedení polského ropného koncernu PKN Orlen dojde ke změnám. Dosavadního šéfa společnosti Igora Chalupce má nahradit člověk z okolí polského prezidenta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

šéf Orlenu Igor Chalupec

šéf Orlenu Igor Chalupec | Foto: Martin Dorazín | Zdroj: Český rozhlas

O výměně vedení PKN Orlen se v Polsku mluví už dlouho. Ministr pro správu státního majetku Wojciech Jasinski nedávno prohlásil, že mise Igora Chalupce v čele Orlenu pomalu končí.

Jak píše list Puls Byznysu, stát nechtěl měnit vedení Orlenu, dokud nedojde k uzavření záležitostí kolem koupě litevské rafinérie v Možejkách.

Současná vláda vytýká šéfovi Orlenu především to, že se málo snažil o nalezení alternativních zdrojů ropy. Druhým důvodem je, že vláda by v čele ropného gigantu chtěla vidět svého člověka. Igor Chalupec je podle ní příliš spojen s minulými levicovými kabinety.

Mezi možnými nástupci Chalupce jsou lidé blízcí prezidentovi, ministr pro správu státního majetku nebo bývalý premiér Kazimierz Marcinkiewicz.

Martin Dorazín, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme