Polská vláda nezvýší spotřební daň z pohonných hmot

Polská vláda upustila od chystaného zvýšení spotřební daně z pohonných hmot. Oznámil to dnes premiér Kazimierz Marcinkiewicz. Spotřební daň na benzin snížil letos v září předchozí kabinet premiéra Marka Belky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerpací stanice Orlen

Čerpací stanice Orlen | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

"Slibovali jsme vám lepší život a vláda své sliby plní, daň z benzínu a nafty zůstane na současné úrovni," prohlásil premiér Kazimierz Marcinkiewicz.

Zvýšení daně by se podle něj promítlo do všech cen. "Chceme, aby cena benzínu klesla. Vláda usiluje o to, aby vysoké marže neznemožnily obyčejným lidem používat auto," zdůvodnil své rozhodnutí polský premiér.

Ministři financí a státního majetku vyjednávají se šéfy dvou největších ropných koncernů Orlen a Lotos, aby omezili své zisky a snížili prodejní ceny. Ropné společnosti to odmítají. Podle jejich názoru si vysoké marže účtují prodejci u čerpacích stanic.

Martin Dorazín, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme