Polské firmy se bojí odchodu svých lidí do ciziny. Nabízejí telefony i dovolené

Někteří polští zaměstnavatelé si znovu začínají hýčkat své pracovníky. Nabízí jim nejrůznější atraktivní zaměstnanecké výhody. Bojí se totiž odchodu lidí do Rakouska a Německa poté, co se otevře tamní pracovní trh.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba - pracovníci

Stavba - pracovníci | Foto: Comstock Images

Polské firmy si začínají předcházet své zaměstnance a nabízejí jim nejrůznější bonusy - od zaplacení permanentky do posilovny, účtu za soukromý telefon až po uhrazení zahraniční dovolené nebo mimořádného zdravotního pojištění.

Výhody, které si dříve užívali spíše elitní pracovníci, se čím dál častěji rozšiřují na všechny zaměstnance. Polské firmy se totiž obávají, že by mohly přijít o své lidi poté, co se od května otevře německý a rakouský pracovní trh.

Už dnes pracuje v Německu zhruba půl milionu Poláků a jejich počet by se mohl až zdvojnásobit. Německé firmy se v Polsku zejména poptávají po inženýrech, stavbařích nebo zdravotních sestrách.

Petr Vavrouška, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme