Polsko hlásí nedostatek jablek. Koncentrát proto dováží z Číny

Polsko se potýká s následky letošní neúrody jablek. Na trhu jich je nedostatek, a tak zdražují. Polské velkoobchody začaly letos poprvé po letech dovážet jablečný koncentrát z Číny. Zájem o něj roste i v dalších evropských zemích.

Varšava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Polská jablka

Polská jablka | Foto: Vít Pohanka | Zdroj: Český rozhlas

Země Evropské unie importovaly od července do září skoro 10 000 tun jablečného koncentrátu z Číny. To je třikrát víc než za stejné období loňského roku, jak píše polský deník Puls Biznesu. Evropa se totiž potýká s rekordní neúrodou.

Polští zemědělci letos podle stanice TVN sklidili o třetinu jablek méně než obvykle, a tak je zdražili. Nedostatek tohoto ovoce se velkoobchody snaží doplňovat importem nejen z Číny, ale také Íránu. I tak ale Polsko zůstává největším producentem jablek v Evropě.

Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme