Polsko oznámí, jestli nechá Číňany dál stavět dálnice

Polsko se dnes definitivně rozhodne, jestli ukončí spolupráci s čínským konsorciem, které staví v Polsku dálnici. Číňané totiž nestíhají termín a dluží polským firmám. Před několika týdny proto přerušili stavební práce a polská vláda jim dala poslední šanci. Kontrakt v Polsku pro čínské firmy ale může být vstupní zakázkou na evropský trh, takže chtějí nadále vyjednávat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dalnice-stavba

dalnice-stavba

Polská vláda pohrozila Číňanům vypovězením smlouvy. Dnes se definitivně rozhodne, kdo desítky kilometrů důležité dálnice dostaví. Čínské konsorcium Covec slibuje, že dluhy uhradí a stavbu dokončí.

„V pondělí řekneme, jestli jsou nové podmínky čínské strany pro nás přijatelné,“ prohlásil zástupce ředitelství silnic a dálnic.

Číňané totiž nově požadují více peněz než sami nabídli ve výběrovém řízení před dvěma lety. Právě díky velmi nízké ceně tehdy porazili polskou i zahraniční konkurenci.

„Budeme pokračovat ve vyjednávání,“ oznámil zástupce čínského konsorcia. Pro něj měla být polská zakázka vstupní bránou k dalším kontraktům v Evropě.

Petr Vavrouška, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme