Polsko zřejmě zakáže nedělní prodej

Návrh příslušné novely zákoníku práce je už v parlamentu a Sejm ho pravděpodobně v průběhu tří měsíců přijme. Zákaz nedělního prodeje navrhla Liga polských rodin, podporuje ho populistická Sebeobrana a valná část vládnoucího Práva a spravedlnosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

prázdný obchod

prázdný obchod | Foto: Jan Rosenauer

S tímto opatřením souhlasí i vlivná katolická církev: v neděli mají lidé jít do kostela a odpočívat. Místo toho ale s celými rodinami tráví den v hypermarketech a jejich zaměstnanci na ně musejí pracovat.

Podle kompromisního návrhy by mohly být otevřeny obchody s maximálně deseti zaměstnanci. Liga polských rodin se ale vyslovila pro téměř úplný zákaz práce v neděli: "Tam, kde ta práce není nezbytně nutná, měla by být zakázána. Zákaz prodeje by měl platit pro všechny," uvedl Andrzej Mańka z Ligy polských rodin.

Pokud Sejm novelu měla by začít platit před Vánoci.

Milan Kopp, Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme