Poprvé zasedne pracovní skupina k problémům v těžební společnosti OKD

Zítra se poprvé sejde pracovní skupina k situaci v těžební firmě OKD. Premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD se na tom dohodl se zástupci samosprávy, zaměstnanců a ostravské krajské tripartity. Pracovní skupina má pravidelně vyhodnocovat situaci na Ostravsku v souvislosti s úpadkem OKD, která je v insolvenci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odboráři se opět nedohodli s vedením OKD na platech

Odboráři se opět nedohodli s vedením OKD na platech | Foto: OKD

„Předpokládám, že by tam měli ministr průmyslu a ministryně práce a sociálních věcí informovat o opatřeních, která zatím byla ze strany státu realizována. Jde primárně o přípravu na možné propouštění z OKD," přibližuje premiér Sobotka obsah schůzky.

"Schválili jsme sociální program pro propouštěné pracovníky. Máme vyčleněné peníze na aktivní politiku zaměstnanosti. Jednáme s konkrétními zaměstnavateli, který by se o lidi z OKD mohli postarat,“ dodává.

Vláda už dřív schválila pro propuštěné horníky OKD příspěvek od státu až 8 tisíc korun měsíčně po dobu maximálně tří roků. Podmínkou ale bude alespoň 15 odpracovaných let.

Počty zaměstnanců OKD | Foto: Český rozhlas

Kauza privatizace OKD | Foto: Český rozhlas

Jaroslav Gavenda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme