Policie zatkla šéfa vývoje pohonných jednotek Porsche, skončil ve vazbě, píše agentura Reuters

Německá policie v souvislosti s emisním skandálem koncernu Volkswagen zatkla šéfa oddělení vývoje pohonných jednotek automobilky Porsche. Kvůli obavám z útěku je ve vyšetřovací vazbě. S odkazem na informovaný zdroj to uvedla agentura Reuters. Mluvčí Porsche zprávu odmítl komentoval.

Hamburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Porsche Cayenne

Luxusní SUV z dílny automobilky Porsche - Cayenne (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

O zatčení manažera automobilky informoval také německý list Bild am Sonntag, který se odvolával na interní sdělení generálního ředitele Porsche Olivera Blumeho zaměstnancům. Blume ale neuvedl, o koho jde.

Reorganizace Volkswagenu: Škoda, Seat a VW budou tvořit skupinu Volume, Porsche bude v Super Premium

Číst článek

Německá prokuratura tento týden v souvislost s emisním skandálem Volkswagenu učinila razii v kancelářích Porsche a dalšího člena koncernu Volkswagen, automobilky Audi. Ta dodává Porsche velké naftové motory. Prokuratura současně oznámila, že vyšetřuje tři současné a bývalé manažery automobilky Porsche AG, včetně jednoho člena představenstva. Zaměstnanci jsou podezřelí z podvodu a zavádějící reklamy.

Volkswagen se v září 2015 přiznal, že po celém světě instaloval do zhruba 11 milionů naftových aut software umožňující manipulovat s testy emisí. Aféra se rovněř týká asi 1,2 milionu vozů Škoda Auto.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme