Porsche odmítlo záchranu z rukou Volkswagenu

Německá automobilka Porsche odmítla záchranu z rukou svého rivala, koncernu Volkswagen. Ten jí nabízel odkoupení bezmála poloviny akcií, zakončený fúzí obou firem. Porsche táhne ke dnu dluh ve výši 9 miliard eur.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Porsche 911 GT2

Porsche 911 GT2 | Foto: Ondřej Jánoška

Podle výrobce sportovních vozů Porsche na záchranný plán ani při nejlepší vůli přistoupit nemůže. V okamžiku jeho přijetí by totiž firma musela okamžitě splatit úvěr ve výši 10 a tři čtvrtě miliardy eur, který si zajistila u jednoho bankovního konsorcia.

Podle ministerského předsedy Dolního Saska Christiana Wulffa, jehož země je druhým největším akcionářem Volkswagenu, tím ale definitivně nepadá možnost spolupráce obou automobilek. "Musí se objasnit, jestli každý půjde svojí cestou," dodal Wulff.

Naděje Porsche se teď upínají k blízkovýchodnímu naftovému státu Katar, který by mohl do společnosti ,napumpovat' několik miliard eur.

Přečtěte si také:
Porsche odmítá ultimátum Volkswagenu
Vrcholí boj mezi automobilkami Volkswagen a Porsche
Automobilka Porsche jedná s neznámým investorem
Volkswagen nečekaně přerušil rozhovory s Porsche o fúzi
Porsche nepohltí automobilku Volkswagen, v plánu je fúze obou koncernů
Porsche získá majoritní podíl ve Volkswagenu
Boj o moc ve Volkswagenu se dramatizuje; šéf Porsche měl být odposloucháván

Jiří Hošek, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme