Poslanci o spotřebitelských úvěrech

Poslanecká sněmovna schválila zákon o podmínkách sjednávání spotřebitelského úvěru. Předložilo ho ministerstvo průmyslu a obchodu. Podle jeho náměstka Karla Špačka norma především usiluje o průhledná pravidla.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zákazníci by se tak mohli lépe orientovat v konkurenčních nabídkách. Jak Karel Špaček řekl Českému rozhlasu 1 - Radiožurnálu, cílem zákona je stanovit přesné podmínky za kterých se úvěry skutečně poskytují a jaká je jejich opravdová úroková sazba. Proto je v příloze návrhu zákona i schválený závazný výpočet ve formě přesného vzorce. Ten zahrnuje všechny komponenty ovlivňující úrokové sazby.

Sněmovna schválila návrh zákona, který má pomoci rychlejší vyřizování stížností. Stěžovat si podle této normy bude moci každý, kdo nabyde dojmu poškození práv či zájmu ze strany konkrétního úřadu. Návrh ještě musí schválit Senát a podepsat prezident republiky.

Milan Kopp, Renáta Prátová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme