Poslanci pro ekonomickou pomoc zemědělcům

Poslanecká sněmovna odsouhlasila dvoumiliardovou pomoc zemědělcům prostřednictvím Státního intervenčního fondu, a to mimo jiné na dotování výkupu mléka a pšenice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vesnická usedlost

vesnická usedlost | Foto: Jan Rosenauer

Jak Radiožurnálu potvrdil šéf rozpočtového výboru Sněmovny lidovec Miloslav Kalousek, jde o peníze, které stát ušetřil jinde - rozpočtový schodek tedy nezvyší.

"Jsou to minimální prostředky, které pomohou přežít českému zemědělci. Kdybychom tyto prostředky ušetřili, neměli bychom pravděpodobně koho příští rok dotovat, protože by řada zemědělců skončila ale narostly by nám obrovské výdaje na straně sociálních dávek", upozornil Kalousek.

Poslanci také souhlasili s vydáním dluhopisů za 10 miliard 600 miliónů korun - na pokrytí vyššího rozpočtového schodku letošního roku. Jde o peníze za prohranou arbitráž se CME, kvůli televizi Nova.

Milan Kopp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme