Poslanci schválili zvýšení příjmů i výdajů letošního rozpočtu

Poslanci schválili zvýšení příjmů i výdajů letošního státního rozpočtu o shodných 11,7 miliardy korun. Důvodem této změny jsou opatření, která parlament schválil na omezení podpory slunečních elektráren a kompenzace vysokých cen elektřiny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Kalousek (TOP 09)

Miroslav Kalousek (TOP 09) | Foto: Tomáš Adamec

Zákon o státním rozpočtu byl už dříve schválený, musel se proto teď novelizovat. Schodek 135 miliard korun zůstane stejný.

Novela, jak vysvětlil ministr financí z TOP 09 Miroslav Kalousek, přinese víc peněz i obcím.

„Ministr financí navrhl některým obcím kompenzovat výdaje související s výkonem státní správy o zhruba 170 milionů korun a rozpočtový výbor požádal, aby tato částka byla ještě o zhruba 47 milionů navýšena, což jsem samozřejmě akceptoval,“ uvedl Kalousek.

Celkové příjmy státního rozpočtu by měly letos činit 1055,7 miliardy korun místo původních 1044 miliard. Výdaje budou činit 1190,7 miliardy namísto 1179 miliard korun.

Martin Hromádka, Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme