Poslední den na daňové přiznání, ale ne tak docela

Dnes je termín pro podání daňového přiznání. Oproti posledním letům se tak posunul o jeden den. Odevzdat růžové formuláře a daně zaplatit ale mohou poplatníci bez sankce i po tomto termínu. Musí to ale stihnout do pěti pracovních dnů, tedy do 8. dubna.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finanční úřad, daňové přiznání, daně

Finanční úřad, daňové přiznání, daně | Foto: Filip Jandourek

Peníze musí mít finanční úřad na účtu nejpozději 7. dubna. Pokuta za opožděné podání by pak činila 0,05 procenta z daňové povinnosti za každý den prodlení. Nově v takovém případě pokutě podléhají i ti, kteří vykážou daňovou ztrátu.

Opozdilcům letos hrozí vůbec přísnější pokuty. Jak říká daňová poradkyně Helena Machová, minimální výše sankce je letos 500 korun.

„I když by pokuta správci daně vyšla nižší než 500 korun, musí ji vyměřit ve výši 500 korun, pokud by naopak byla vyšší než 300 tisíc korun, bude vyměřena ve výši 300 tisíc korun,“ upřesnila Machová.

Tomáš Medek, Michal Šenk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme