Poslední den pro připomínky k dálnici D3

Už jen dnes je možné podávat připomínky k Hodnocení vlivu budoucí dálnice D3 na životní prostředí. Ta má vést z Prahy přes České Budějovice na rakouské hranice. Plán ale vadí ekologickým organizacím.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výstavba dálnice

Výstavba dálnice

Co jim nejvíce vadí, nám řekla Růžena Šandová z Hnutí Duha: "Na výstavbě dálnice D3 nám vadí především zábor nového území, a tím pádem i zmenšení retenční schopnosti krajiny, přetnutí krajiny a tím také fragmentace krajiny a přetnutí migračních cest pro zvířata."

Alternativou dálnice by měla být mimo jiné i úprava stávající silnice I/3. "Že by se silnice I/3 rozšířila o stoupací pruhy, zmodernizovala se, vybudovaly se obchvaty sídel a tím by se předešlo novému záboru území. Dále si myslíme, že je potřebné přesunout těžkou tranzitní dopravu na železnici, která se má modernizovat na rychlost 120, případně 160 km/h. Dali bychom přednost modernizaci železnice před budováním dálnice."

Konečné počty připomínek, které se k hodnocení vlivu dálnice D3 na životní prostředí sešly, by měly být k dispozici dnes odpoledne.

Markéta Kaclová, Tomáš Přibyl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme