Poslední den v roce většina českých bank zavírá dřív

Týž den v domovské bance a následující den v bance cizí. Takové mají být lhůty pro převod financí mezi peněžními ústavy. Do konce roku sice zbývají tři pracovní dny. Převod peněz ale může zkomplikovat zkrácená pracovní doba bank 31. prosince.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peníze v trezoru

Peníze v trezoru | Foto: Free Stock Photos

Lhůty pro převod peněz zkrátil zákon o platebním styku. Platí od začátku listopadu. "Pokud chce klient poslat peníze do jiné banky a zároveň mít jistotu, že budou na účtu příjemce připsány ještě letos, musí platbu provést nejpozději 30. prosince," říká o převodu peněz mezi bankami mluvčí Raiffeisen Bank Tomáš Kofroň.

Přehrát

00:00 / 00:00

O bankovních převodech na přelomu roku hovořila Václava Vařeková.

Podle mluvčí České spořitelny Pavly Langové je možné použít i telefon, internet nebo bankomat. U stejné banky pak stačí, když peníze pošlete tentýž den. Další možností je využití expresní nebo prioritní platby. Peníze můžete také osobně vložit na účet.

Poslední den v roce ale mají banky na většině poboček pracovní dobu zkrácenou. Nejčastěji končí mezi dvanáctou a čtrnáctou hodinou.

Václava Marešová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme