Pošta se odvolala proti nařízení přejmenovat pobočky

Přejmenování stovek pošt není zatím definitivní. Česká pošta se proti rozhodnutí telekomunikačního úřadu, který o změny jmen poboček usiluje, odvolala. Úřad chce, aby nová pojmenování platila od 1. září. Odvolání společnosti nyní prověřuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká pošta

Česká pošta | Foto: Marián Vojtek

Rozhodnout o dalším postupu má předseda Českého telekomunikačního úřadu Pavel Dvořák v těchto dnech, zatím se tak ale nestalo.

"Já bych to rád učinil před svým odjezdem na dovolenou tak, aby jak Česká pošta, tak úřad měly dost času na případnou implementaci od 1. září," řekl Dvořák.

Pošta o přejmenování poboček nestojí hlavně z finančních a provozních důvodů. Úprava počítačového programu, razítek nebo tiskopisů má vyjít až na devět milionů korun. Zatím za ní pošta zaplatila necelý milion.

"My jsme se proti rozhodnutí odvolali nejenom proto, že nás to bude stát navíc náklady, ale samozřejmě také proto, že to jde proti vůli našich samotných zákazníků," uvedla mluvčí společnosti Dita Václavíková. "V tuto chvíli jsou veškeré aktivity pozastaveny," dodala.

Nařízení poště ukládá do začátku září změnit názvy těch pošt, které nevychází ze jména obce, kde jsou umístěny, nebo jsou oproti němu nějak rozšířeny. Název nesměl mít více než 12 znaků. Více pošt v jedné obci pak mělo být odlišeno jen čísly.

Česká pošta má kolem 3400 poboček. Pošta loni hospodařila se ziskem 667 milionů korun. Obrat stoupl o 8,3 procenta na 17,7 miliardy korun. Státní podnik zaměstnává 38.000 lidí.

Martin Hromádka, Štěpánka Martanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme