Povinné ručení příští rok podraží

Povinné ručení bude opět dražší. Minimální sazby vzrostou o 8 procent. Oznámila to Česká kancelář pojistitelů. U nejpočetnější skupiny aut s objemem motoru od 1000 do 1350 kubických centimetrů zaplatí řidiči bez bonusu minimálně 2838 Kč. U této kategorie vozidel se tak minimální sazby zvýší zhruba inflačním tempem, tedy o 5,8 procenta.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zbývajících 14 procent vozidel, zejména tahače a ostatní automobily do 3500 ccm, budou mít minimální sazbu zvýšenou o více než 20 procent.

Při stanovení sazeb na příští rok vycházela Česká kancelář pojistitelů z analýzy škodného průběhu všech tarifních skupin vozidel. Podle aktuálních analýz deficitu zákonného pojištění se jeho letošní odhad pohybuje okolo pěti miliard Kč oproti loňským 2,56 miliardy korun.

Milan Kopp, Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme