Povodně neodradily zahraniční turisty od cesty do Česka

Cestovním kancelářím, které k nám vozí zahraniční návštěvníky, povodně výraznou čáru přes rozpočet neudělaly. Problémy neměli většinou ani lidé, kteří se do Prahy vydali na vlastní pěst. Potíže, jako zpoždění vlaku nebo zrušení plavby po Vltavě, nepovažují návštěvníci za nic, co by jim pobyt v Česku mohlo zkazit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jake Hui a Eric Chua (první a druhý zleva) přijeli do Prahy z Hongkongu navzdory povodním. Na Karlův most nesměli, ale rozvodněnou Vltavu pozorovali se zájmem.

Jake Hui a Eric Chua (první a druhý zleva) přijeli do Prahy z Hongkongu navzdory povodním. Na Karlův most nesměli, ale rozvodněnou Vltavu pozorovali se zájmem. | Foto: Karolína Rezková

„O zrušení cesty jsme neuvažovali, volali jsme do hotelu a ujistili nás, že je vše v pořádku, tak jsme tu,“ říká Australanka Enid, která přijela do Prahy s manželem po třítýdenním pobytu ve Švýcarsku.

Obavy neměl ani Brazilec Daniel Montero, který do Prahy přivezl rodinu: „Přijeli jsme vlakem, takže jsme viděli, že je to komplikované, viděli jsme policii a hasiče, lidi, kteří se snažili zabránit škodám. Měli jsme asi dvouhodinové zpoždění, ale to není žádný velký problém.“

Přehrát

00:00 / 00:00

S jakými pocity cestovali turisté do zaplavené Prahy, zjišťovala v ulicích české metropole redaktorka ČRo Karolína Rezková.

Kvůli povodním se nicméně řadě turistů drobně změnil program. Enid například musela oželet večeři na parníku.

„Kvůli záplavám jsem nemohl jít na Karlův most a můj vlak měl čtyři hodiny zpoždění, ale to nejsou věci, které by naši cestu nějak významně ovlivnily,“ popisuje dvacetiletý Eric Chua z Hongkongu, který do Prahy přijel na čtyři dny se svými přáteli.

Erikův kamarád Jake dokonce považuje pobyt v Praze během povodní za svého druhu dobrodružství. „O povodních jsme slyšeli, ale řekli jsme si, že bude fajn přijet sem v tuhle dobu, že zažijeme takovou mimořádnou událost,“ vysvětluje Jake.

Cestovní kancelář La Boheme, která vozí do Česka turisty především z Itálie a z Izraele, hlásí, že prakticky nikdo ze zákazníků cestu do Prahy nestornoval.

„Snažili jsme se klientům vysvětlit, že ta situace pro ně není až tak katastrofální. Těm, co už u nás bydlí, jsme upravili exkurze,“ popisuje Eva Písařová-Rafflová z La Boheme. Uklidňovat musela kancelář podle jejích slov hlavně turisty z Itálie, tamní tisk totiž zprávy o povodních v Česku podával velmi dramaticky.

POVODNĚ ONLINE: Povodňová vlna odchází z Česka. Děčín odvolal stupeň extrémního nebezpečí

Číst článek

Karolína Rezková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme