Povodněmi postižení lidé mohou žádat výhodnější úvěry

Většina bank zahájila poskytování výhodných půjček, takzvaných povodňových úvěrů. Nabídka je určena pro občany, podniky a obce, kteří kvůli záplavám utrpěly škody na majetku. Podmínky pro poskytnutí úvěru jsou u většiny peněžních ústavů poměrně jednoduché a bez zbytečných byrokratických procedur.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny

Koruny | Foto: Jan Rosenauer

Úvěry jsou zvýhodněny nižší úrokovou sazbou a odkladem splátek, jak Radiožurnálu řekl mluvčí ČSOB Milan Tománek."Například pro občany jsou určeny povodňové půjčky ČSOB ve výši 20 až 750 tisíc se splatností 1 rok až 7 let a úroková sazba začíná na 7,9 procenta. Přitom ten odklad splátek je až na půl roku."

Pomoc při zmírňování povodňových škod nabízí i Česká spořitelna, která zdarma zpracovává žádosti o zvýhodněné povodňové úvěry, jak tvrdí mluvčí banky Klára Gajdušková. "Nepožadujeme žádné zajištění a klienti, kteří již jsou klienty České spořitelny, přinesou na pobočku pouze svůj občanksý průkaz, a to vyřízení toho úvěru trvá zhruba den nebo dva. Klienti, kteří ještě nejsou našimi klienty, musí ještě přinést potvrzení od zaměstnavatele, že mají nějaký stálý příjem."

Banka kromě levnějších půjček také nabízí zvýhodněné zavedení mínusového výběru ze sporožirového účtu a také neuplatňuje pokutu za předčasný výběr u vkladových účtů. Zvýhodněné podmínky u České spořitelny zatím platí až do konce září.

Markéta Kaclová, Eva Hanzlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme