Skupina PPF a Home Credit se stáhly z Ruska, prodaly svůj zbývající podíl v ruské bance investorům

Investiční skupina PPF a její společnost Home Credit dokončily prodej svého zbývajícího podílu 49,5 procenta v ruské Home Credit & Finance Bank (HCFB) včetně některých dceřiných společností. Znamená to odchod PPF a Skupiny Home Credit z ruského bankovního trhu. Plnou vlastnickou kontrolu nad HCFB převzala skupina individuálních investorů. PPF to oznámila ve středu v tiskové zprávě.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

PPF, (ilustrační foto)

Investiční skupina PPF investuje do finančních služeb, telekomunikací, médií, biotechnologie, nemovitostí i strojírenství | Zdroj: Profimedia

PPF a Home Credit již v předchozích měsících prodaly novým akcionářům 50,5 procenta HCFB a ti nad řízením banky převzali plnou manažerskou kontrolu.

V čele ruských investorů podle dřívějších informací PPF stojí finančník Ivan Tyryškin, který spoluzakládal ruskou SPB burzu a investoval do řady místních významných fintech firem.

Home Credit odchází z ruského trhu. Aktiva skupina PPF prodala domácím investorům

Číst článek

„Transakce je v souladu s regulatorními podmínkami platnými v Ruské federaci a proběhla řádným způsobem tak, aby byla zajištěna kontinuita pro zaměstnance i klienty banky HCFB, která stabilně vykazuje dobré ekonomické výsledky,“ uvedl mluvčí PPF Leoš Rousek.

Investiční skupina PPF podniká ve 25 zemích. Investuje do řady odvětví, od finančních služeb přes telekomunikace, média, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství.

Skupina působí v Evropě, Asii a Severní Americe, vlastní aktiva ve výši 42,2 miliardy eur a zaměstnává celosvětově 78 000 lidí.

Do skupiny patří vedle Home Creditu nemovitostní skupina PPF Real Estate Holding, Air Bank, telekomunikační firmy CETIN a O2, mediální společnost Central European Media Enterprises, strojírenská firma Škoda Transportation nebo provozovatel mýta v ČR CzechToll.

Home Credit, založený v roce 1997, je globálním poskytovatelem v oblasti spotřebitelského financování, který působí v devíti zemích střední a východní Evropy, Společenství nezávislých států a jihovýchodní Asie, a také v Indii a Číně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme