Pracovníci nemocnice v Litomyšli dostanou výplaty po víkendu

Zaměstnanci nemocnice v Litomyšli jsou bez peněz. Za poslední měsíc totiž nedostali výplatu. Důvodem jsou opožděné platby zdravotních pojišťoven za provedené výkony. Vedení nemocnice má už situaci pod kontrolou a zaměstnanci dostanou příští týden svůj plat v plné výši.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nemocnice Litomyšl

Nemocnice Litomyšl | Foto: Nemocnice Litomyšl

27. září se zaměstnanci vraceli domů bez výplaty s příslibem, že nemocnice posune termín do 30. 9., kdy zaplatí 60 procent platu. Na vzniklé situaci se nejvíce podepsala zdravotní pojišťovna s největším počtem klientů, vysvětluje ředitel nemocnice Libor Vylíčil.

"VZP, která dává 90 procent všech financí, které nám jdou do rozpočtu." Vylíčil nemůže vyloučit, že se problémy se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou nebudou opakovat: "Jednáme s ní vždy, každý měsíc, ovšem situace ve zdravotnictví je v celém státě stejná. Nepředpokládám, že by okresní pobočka nějak vyšla vstříc, zvlášť nemocnici Litomyšl."

V tuto chvíli už má nemocnice platby od pojišťoven na účtu. Zaměstnanci dostanou svou mzdu v plné výši po víkendu.

Tereza Klůsová, Marián Vojtek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme