Pražská burza prodlužuje obchodování o dvacet minut

Burza cenných papírů Praha ode dneška prodlouží obchodování o dvacet minut. Nově bude možno uzavírat obchody až do 16:20. Podle ředitele pražské burzy Petra Koblice se pro prodloužení obchodování rozhodli ze dvou důvodů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražská burza

Pražská burza | Foto: Marián Vojtek

„Jednak prodlužují ostatní burzy v Evropě a my jsme v tomto nechtěli být pozadu, a za druhé vycházíme vstříc některým investorům, kteří si přejí mít delší možnost obchodovat na několika trzích najednou. Hlavně v tomto případě jmenují Spojené státy a zámořské trhy, které otevírají většinou v půl čtvrté našeho času, takže to společné okno nyní bude téměř hodina,“ řekl Petr Koblic.

Makléř společnosti Cyrrus Marek Hatlapatka prodloužení obchodování na pražské burze vítá. Český akciový trh podle něj dosud nedokázal často včas reagovat na důležité zprávy například z USA.

„Občas se stávalo, ž například ve Spojených státech přišlo nějaké velice překvapivé makroekonomické číslo, které úplně změnilo náladu na trhu a Praha reagovala třeba až se zpožděním druhý den, kdy už na trhu byla jiná čerstvá data, takže v tomto smyslu si myslím, že je to určitě lepší,“ uvedl Marek Hatlapatka.

Tomáš Medek, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme