Pražská burza roste

Pražská burza dnes za malého zájmu obchodníků překročila více než devítiletý rekord. Hlavní index PX 50 vzrostl o 6 desetin procenta. Rekord tak překročil o téměř jeden a půl bodu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

burza

burza | Foto: Vlastimil Hankus

Podle analytika společnosti Wood and Comany Tomáše Karbana se tak stalo hlavně díky zahraničním investorům a jejich zájmu o dva nejvýznamnější bankovní tituly - Erste Banku a Komerční banku.

"Ostatní tituly se pohybují v menších objemech za malého zájmu investorů. Akcie Unipetrolu výrazně oslabují tento růst, propadly se momentálně o více než 4 procenta, a to v raeakci na vládou vybrané pouze tři uchazeče, které postoupí dále v privatizaci Unipetrolu," uvedl Karban..

Podle něho právě vládní výběr zájemců o privatizaci Unipetrolu výrazně snižuje naděje pro větší odkup akcií minoritních akcionářů a také potenciál růstu ceny těchto akcií v následujících týdnech.

Milan Kopp, David Vandrovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme