Pražským hoteliérům rekordně rostou zisky. Vyšší je obsazenost i průměrná cena za pokoj

Pražské hotely letos rekordně vydělávají. V prvním pololetí letošního roku se zvýšila obsazenost hotelů i průměrná cena za pokoj. Podle Asociace hotelů a restaurací české metropoli prospívá hlavně pověst bezpečné destinace. Díky tomu letos do Prahy přijel rekordní počet turistů ze zahraničí.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražské hotely (ilustrační foto)

Pražské hotely (ilustrační foto) | Zdroj: Fotobanka Pixabay

Lidé za pokoj a noc v hlavním městě zaplatí v průměru 86 eur, tedy v přepočtu zhruba 2200 korun. To Prahu řadí do čela žebříčku někdejšího socialistického bloku ve střední Evropě. V západní Evropě jsou ale hotelové ceny podle deníku E15, který na zisky upozornil, výrazně vyšší a běžně přesahují sto eur za noc.

Podle Asociace hotelů a restaurací se dá očekávat, že hotely ještě podraží. Jedním z důvodů může být posilování koruny vůči euru. V minulosti hoteliéři pokoje prodávali s předstihem za nižší ceny. Teď je trend opačný a manažerům hotelů se vyplatí držet do poslední chvíle neobsazené pokoje.

Vendula Bartoňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme