Před 20 lety se podnikalo snadněji, říká Danda

Soukromí podnikatelé a živnostníci v Česku si připomínají dvacet let od vzniku od své první organizace. Právě 16. prosince 1989 bylo založeno Sdružení československých podnikatelů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podnikání

Podnikání | Foto: Alena Palečková

Předseda stávajícího Sdružení podnikatelů a živnostníků Bedřich Danda tvrdí, že podnikatelské prostředí v České republice je nyní horší než v roce 1990. Řekl to v rozhovoru pro Rádio Česko.

"Když pomineme vliv krize, tak už i před tou krizí se podnikatelské prostředí zhoršovalo. V roce 1990 bylo méně byrokracie a ten svět šel nějak jednodušeji. Kdežto dneska úředníci ,vyrostli' a vyžadují na nás, na všech možných úrovních, všelijaké dokumenty a tak dále. Tím vás to zatěžuje a zhoršuje se tím podnikatelské prostředí."

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Bedřichem Dandou ve Světě o desáté na Rádiu Česko

Bedřich Danda zároveň uvítal rozhodnutí Evropského parlamentu, který nabízí určitou pomoc začínajícím podnikatelům.

Europarlament podpořil plán na vytvoření nástroje, který by měl lidem, jimž hrozí ztráta zaměstnání, usnadnit získávání mikroúvěrů na rozjezd vlastního podnikání. Mluví se o částce až 600.000 korun.

Podle předsedy Sdružení podnikatelů a živnostníků ČR je to správný krok. Upozornil ale, že o podnikání není mezi mladými lidmi velký zájem.

"Před 20 lety, v lednu 1990, se hrnul do podnikání kde kdo. A dneska se mladí lidé do toho nehrnou. To je ten problém," uvedl Bedřich Danda na Rádiu Česko.

Marika Táborská, Tomáš Pavlíček, Roman Chlupatý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme