Před čtyřmi lety byl výrobce BlackBerry na špici, teď se topí v problémech

Na trhu s chytrými telefony a tablety vládne v posledních několika letech neuvěřitelná konkurence. Někdejší obdivované hvězdy byznysu s mobilními zařízeními tak nezadržitelně pohasínají. Týká se to i výrobce komunikátorů BlackBerry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Představení nových telefonů BlackBerry

Představení nových telefonů BlackBerry | Foto: Oficiální Facebook BlackBerry

Ještě v letech 2008 nebo 2009 platilo, že správný manažer má v kapse telefon BlackBerry s klávesnicí, vyřizuje s jeho pomocí e-maily a komunikuje s firmou. Po nástupu do Bílého domu používal BlackBerry i Barack Obama.

Dnes je na tom ovšem kanadská společnost Research in Motion velmi špatně. Za minulý rok odepsala skoro miliardu dolarů, její nový telefon Z10 je propadák a firma propustí čtyři a půl tisíce zaměstnanců, což je skoro polovina. Podnik navíc levně koupil jeho největší akcionář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Redaktor Pavel Polák se zajímal o propad výrobce telefonů BlackBerry

Kanadský výrobce se snaží udržet si stávající zákazníky, kteří postupně utíkají ke konkurenci. Dnes zveřejnil otevřený dopis, v němž uživatele ujišťuje, že BlackBerry čeká ještě dobrá budoucnost.

Se vzkazem firma vyrukovala poté, co respektovaná výzkumná společnost Gartner doporučila majitelům telefonů BlackBerry, aby se poohlédli po jiném výrobci.

Uživatele od BlackBerry odlákal jihokorejský Samsung a americký Apple. Obě společnosti prakticky ovládly trh s mobilními zařízeními. Vzájemně se sice obviňují z kopírování, jsou ale důkazem toho, že klíčem k úspěchu jsou neustálé inovace, výzkum a vývoj. A právě v této oblasti Kanaďané zaspali.

Pavel Polák, krw Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme