Předseda euroskupiny Juncker varuje před rozpadem eurozóny

Eurozónu čeká rozhodující fáze boje proti krizi. Prohlásil to šéf ministrů financí eurozóny Jean-Claude Juncker. V rozhovoru pro dnešní vydání německého deníku Süddeutsche Zeitung také varoval před rozpadem eurozóny. V budoucnost jednotné měny věří čím dál méně Němců.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jean-Claude Juncker a José Manuel Barroso

Jean-Claude Juncker a José Manuel Barroso | Zdroj: Reuters

Kvůli záchraně eurozóny přerušují němečtí politici své dovolené. Ministr financí Schäuble se na ostrově Sylt setká s americkým ministrem financí Geithnerem.

Kancléřka Merkelová si zase z dovolené v Jižním Tyrolsku telefonovala s italským premiérem Montim, aby ujistili finanční trhy, že udělají vše pro záchranu eura.

V Německu se mezitím stupňuje debata kolem odchodu Řecka z eurozóny. Jeho setrvání zpochybňuje především ministr hospodářství a šéf vládních koaličních liberálů Rösler.

Podle ekonomů z prestižního mnichovského institutu IFO by Německo odchodem Řecka z euroklubu přišlo o 82 miliard eur. Záchrana bude minimálně o 7 miliard dražší.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme