Předsedou představenstva ČD se podle očekávání stal Žaluda

Předsedou představenstva Českých drah bude i v dalších pěti letech generální ředitel společnosti Petr Žaluda. Znovu ho zvolila dozorčí rada. Žaluda pro volbu neměl protikandidáta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Generální ředitel Českých drah Petr Žaluda

Generální ředitel Českých drah Petr Žaluda | Foto: Tomáš Adamec

Valná hromada Českých drah už minulý týden částečně změnila složení dozorčí rady.

Novými členy se stali Libor Antoš, který působí na ministerstvu financí, a Radim Jirout, poslanec za ODS. Nahradili Miroslava Drobného a Martina Reigela, kteří na funkce rezignovali.

Dozorčí rada ale potřebuje ještě vyřešit, kdo bude v jejím čele. Rozhodnutí by mohlo padnout během příštího měsíce, kdy je podle mluvčího Petra Šťáhlavského naplánovaná další schůzka dozorčí rady.

„Maximálně devítičlenná dozorčí rada společnosti má v současnosti osm členů. Toho devátého volí řídící výbor, který v Českých drahách vykonává funkci valné hromady, a mohl by tak rozhodnout na nejbližším zasedání někdy v březnu,“ řekl Šťáhlavský.

Samotná dozorčí rada si pak volí předsedu. „Tento bod by mohl být na programu na nejbližším zasedání, které je plánované zhruba na polovinu února,“ dodal mluvčí Českých drah.

Renáta Prátová, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme