Premiér Saska proti brzkému otevření pracovního trhu nováčkům

Saský ministerský předseda Georg Milbradt odmítá předčasné otevření německého pracovního trhu unijním nováčkům. Řekl to v rozhovoru pro dnešní vydání listu Saarbrücker Zeitung. Uvolnění restrikcí požadují zástupci průmyslu, kteří upozorňují na fakt, že se Německu nedostává kvalifikovaných pracovníků.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

demontáž kolejové tratě

demontáž kolejové tratě | Foto: Alena Palečková

Georg Milbradt se domnívá, že nedostatek pracovních sil se v Německu stane až střednědobým problémem a není proto důvod k hektickému jednání. Že třeba lokálně ve Frankfurtu nad Mohanem scházejí kvalifikované síly, není podle saského premiéra dostatečným důvodem k otevření trhu.

Politik křesťansko-demokratické CDU se navíc obává, že by otevření hranic pracovníkům z Česka a dalších zemí, znamenalo další voličské hlasy neonacistické straně NPD. Ta se v Sasku při posledních volbách dokonce dostala do zemského sněmu.

"Otevření trhu se musí podpořit sociálně-politickými rozhodnutími. Jinak se němečtí pracovníci dostanou pod kola levné konkurence z Východu," obává se Milbradt.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme