Přes tisíc podniků už požádalo o státní protikrizovou pomoc

Podniky využívají protikrizovou pomoc státu, která je poskytovaná formou záruk za komerční úvěry. Jde především o programy záruk za provozní a investiční úvěry. Podnikům rozšířený objem státních prostředků pomáhá zejména v době, kdy banky nejsou příliš ochotny firmám půjčovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze

peníze | Zdroj: AFP

Garance vystavuje státní Českomoravská záruční a rozvojová banka. Rozšířenou formu podpory chystá i pro příští rok, protože letos byl zájem podniků opravdu velký.

"K listopadu jsme přijali kolem tisíce žádostí. Jejich hodnota byla kolem 12 miliard korun. Nemohli jsme ale vyhovět všem, protože se jedná o podporu návratných projektů, které mají zajištěný odbyt a jsou perspektivní," řekl generální ředitel banky Ladislav Macka.

"Nakonec jsme ke konci listopadu vyhověli 700 žádostem, které představují hodnotu 5,2 miliard korun, a počítáme, že do konce roku vystavíme 6,4 miliardy záruk, což se může vztahovat zhruba k 10 miliardám podpořených úvěrů," dodal Macka.

Jitka Hanžlová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme