Prezident jmenuje Ivu Ritschelovou předsedkyní ČSÚ

Předsedkyní Českého statistického úřadu (ČSÚ) dnes prezident jmenuje Ivu Ritschelovou, dosavadní rektorku Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Do funkce ji navrhla vláda Jana Fischera, který vybíral z pětice jmen.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ing. Iva Ritschelová

Ing. Iva Ritschelová

Expremiér Jan Fischer vedl Český statistický úřad až do svého nástupu do funkce předsedy vlády. Místo něj byl pověřen řízením místopředseda Jiří Křovák, kterého Iva Ritschelová nyní vystřídá.

Ve své vědecké práci se dosavadní rektorka zabývá makroekonomickými aspekty tvorby a ochrany životního prostředí. Účastní se zasedání sekce statistiky životního prostředí Eurostatu a Evropské hospodářské komise, a je mimo jiné autorkou kapitoly Životní prostředí v ročence ČSÚ.

Přehrát

00:00 / 00:00

Iva Ritschelová o jmenování do čela Českého statistického úřadu

„Jsem hluboce přesvědčen, že Iva Ritschelová naplňuje parametry odborné, manažerské, i parametr velmi zásadní – parametr striktní politické nezávislosti,“ řekl k výběru nové předsedkyně ČSÚ Jan Fischer.

Iva Ritschelová se na práci v čele úřadu těší a zásadní změny zatím nechystá, řekla to v Ranním interview Radiožurnalu:

„Nastupovat po Janu Fischerovi je na jednu stranu velmi náročné, protože je to člověk, který nasadil velmi vysokou laťku, na druhé straně si myslím, že mám usnadněnou pozici v tom, že to byl člověk, který byl skutečně na svém místě a vedl statistický úřad velmi dobře.“

Jaroslav Skalický, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme